Mpomponieres.gr

TOP Αποτελέσματα στο κλάδο του

Case Study: 18/1/23 εως 29/1/24. Το Mpomponieres.gr, με πολυετή παρουσία στον χώρο των γάμων και των βαπτίσεων, αποτελεί ένα e-shop που προσφέρει μια εκτενή γκάμα προϊόντων από μπομπονιέρες μέχρι και διακόσμηση γάμων και βαπτίσεων.

Πετύχαμε

1η θέση

Κατάκτηση της 1ης θέσης για τα key-phrases "Ρομαντικές μπομπονιέρες γάμου" και “Οικονομικές μπομπονιέρες γάμου”

2η θέση

Άνοδος στη 2η θέση για την ανταγωνιστική λέξη-κλειδί “Μπομπονιέρες Γάμου”

864%

Αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας κατά

INTRODUCTION

Το Mpomponieres.gr, με πολυετή παρουσία στον χώρο των γάμων και των βαπτίσεων, αποτελεί ένα e-shop που προσφέρει μια εκτενή γκάμα προϊόντων από μπομπονιέρες μέχρι και διακόσμηση γάμων και βαπτίσεων.

THE CHALLENGE

Το στοίχημα

Παρά τη μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες, το Mpomponieres.gr αντιμετώπιζε:

  • Χαμηλή ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης
  • Ανεπαρκή οργανική επισκεψιμότητα
  • Χαμηλή μετατροπή επισκεπτών σε πελάτες

Υπηρεσίες

  • SEO technical audit
  • Keyword research και clustering
  • On-page optimisation
  • Mini CRO audit και implementation
  • Content planning, creation και publication
  • Competitor backlink profile analysis
  • Authority building με off-page SEO

THE SOLUTION

Η μέθοδος

Για να βελτιώσει τα αδύνατα σημεία του, το Mpomponieres.gr στράφηκε στην GIM. Η ομάδα SEO της GIM δρομολόγησε μια ολοκληρωμένη στρατηγική SEO υψηλής αποτελεσματικότητας, περιλαμβάνοντας τις εξής υπηρεσίες:

SEO technical audit:

Αξιολογήσαμε την τεχνική υγεία του ιστότοπου για να εντοπίσουμε προβλήματα που επηρεάζουν την απόδοσή του στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό περιλάμβανε την ανάλυση της ταχύτητας φόρτωσης, της δομής των URL, των αρχείων robots.txt και sitemap, καθώς και άλλων τεχνικών πτυχών. Σκοπός μας ήταν να διορθώσουμε τα τεχνικά ζητήματα για να βελτιώσουμε την κατάταξη και την εμπειρία χρήστη.

Keyword research και clustering:

Πραγματοποιήσαμε εκτενές keyword research για να εντοπίσουμε τις πιο σχετικές και ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά για το Mpomponieres.gr. Στη συνέχεια, ομαδοποιήσαμε αυτές τις λέξεις-κλειδιά σε θεματικές ομάδες (keyword clustering) για να βελτιστοποιήσουμε τις σελίδες και να δημιουργήσουμε νέο περιεχόμενο που να ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις των χρηστών.

On-page optimisation:

Βελτιστοποιήσαμε τις σελίδες του ιστότοπου, συμπεριλαμβάνοντας τίτλους, μετα-περιγραφές, κεφαλίδες και περιεχόμενο, για να εξασφαλίσουμε ότι ήταν φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης και σχετικό με τις λέξεις-κλειδιά στόχου. Αυτό βοήθησε να βελτιωθεί η κατάταξη του ιστότοπου και η εμπειρία χρήστη.

Mini CRO audit και implementation:

Πραγματοποιήσαμε ένα mini CRO audit για να εντοπίσουμε στοιχεία του ιστότοπου που μπορούσαν να βελτιωθούν για να αυξήσουν τις μετατροπές. Ενσωματώσαμε αλλαγές στη διάταξη της σελίδας, στα call-to-action και στη συνολική εμπειρία χρήστη, ώστε να διευκολύνουμε τους επισκέπτες να γίνουν πελάτες.

Content planning, creation και publication:

Σχεδιάσαμε ένα ημερολόγιο περιεχομένου (content calendar) και δημιουργήσαμε άρθρα και σελίδες που ήταν βελτιστοποιημένα για SEO και ανταποκρίνονταν στις ανάγκες των χρηστών. Δημοσιεύσαμε αυτό το περιεχόμενο τακτικά για να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών και να βελτιώσουμε την οργανική κατάταξη του ιστότοπου.

Competitor backlink profile analysis:

Αναλύσαμε το προφίλ των backlinks των ανταγωνιστών για να εντοπίσουμε ευκαιρίες για την απόκτηση ποιοτικών συνδέσμων (backlinks) προς το Mpomponieres.gr. Αυτή η ανάλυση μας επέτρεψε να σχεδιάσουμε μια στρατηγική για την αύξηση της αυθεντίας του ιστότοπου στις μηχανές αναζήτησης καθώς είχαμε ένα πλήρες και σχετικό backlink profile, εξασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα trust & authority signals.

Authority building με off-page SEO:

Για το Mpomponieres.gr, το off-page SEO συνδυάστηκε με μια στρατηγική branding που ενίσχυσε την αναγνωρισιμότητα και την εμπιστοσύνη προς το brand, ενώ παράλληλα αύξησε την οργανική επισκεψιμότητα καθώς το branding παίζει πιο μεγάλο ρόλο από ποτέ στις οργανικές κατατάξεις. Με βάση αυτό προχωρήσαμε δημιουργία άρθρων με θέμα:

  • Οδηγούς για τις τελευταίες τάσεις στις μπομπονιέρες γάμου και βάπτισης, που δημοσιεύτηκαν σε αξιόπιστες ιστοσελίδες και blogs, ενισχύοντας την αυθεντία μας.
  • Προσωποποιημένα δώρα, προσελκύοντας επισκέπτες που αναζητούν κάτι ξεχωριστό. Τα άρθρα μας δημοσιεύτηκαν σε lifestyle blogs και περιοδικά, διευρύνοντας το κοινό μας.
  • Παρείχε πρακτικούς οδηγούς και συμβουλές για την οργάνωση γάμων και βαπτίσεων, δημοσιεύοντας το περιεχόμενο αυτό σε εξειδικευμένα blogs και forums.
  • Δημιουργήσαμε backlinks από τοπικά blogs και ιστότοπους, προσελκύοντας πελάτες από την περιοχή γύρω από τα φυσικά μας καταστήματα και διοργανώσαμε τοπικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με influencers.

Αυτή η στρατηγική αύξησε την αναγνωρισιμότητα, την εμπιστοσύνη και την οργανική κατάταξη του Mpomponieres.gr, οδηγώντας σε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αυξημένες πωλήσεις.

THE RESULTS

Το αποτέλεσμα

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Mpomponieres.gr σημείωσε εντυπωσιακή βελτίωση:

  • Κατάκτηση της 1ης θέσης για τα key-phrases “Ρομαντικές μπομπονιέρες γάμου” και “Οικονομικές μπομπονιέρες γάμου”
  • Άνοδος στη 2η θέση για την ανταγωνιστική λέξη-κλειδί “Μπομπονιέρες Γάμου”
  • Αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας κατά 864%, από 1.370 σε 13.200 επισκέπτες σε σύγκριση τριμηνίας της ίδιας περιόδου.

THE CHALLENGE

Πετύχαμε

1η θέση

Κατάκτηση της 1ης θέσης για τα key-phrases "Ρομαντικές μπομπονιέρες γάμου" και “Οικονομικές μπομπονιέρες γάμου”

2η θέση

Άνοδος στη 2η θέση για την ανταγωνιστική λέξη-κλειδί “Μπομπονιέρες Γάμου”

864%

Αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας κατά

Θέλετε συμβουλευτικό ραντεβού;
Θέλετε ένα δωρεάν αρχικό συμβουλευτικό ραντεβού;