«About Us»: Κάντε σωστά τις απαραίτητες συστάσεις!

   Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Συχνά οι ιστοσελίδες δεν δίνουν τη δέουσα σημασία στη σελίδα “Σχετικά με εμάς” ή “About Us” ή ακόμα χειρότερα, την παραβλέπουν. Κι όμως, η σελίδα αυτή αποτελεί έναν αφανή ήρωα για την ιστοσελίδα σας. Όταν κάποιος επισκέπτεται το site σας, όσο εντυπωσιακά κι αν είναι τα χρώματα και το design, θα θελήσει να μάθει ποιοι είστε και τι κάνετε. Για την ακρίβεια η σελίδα “Σχετικά με εμάς” είναι συνήθως μία από τις πρώτες σελίδες που επισκέπτεται ένας χρήστης αφού βρεθεί σε μια ιστοσελίδα.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε λίγα λεπτά για να κερδίσετε έναν ενδεχόμενο πελάτη ή να τον χάσετε για πάντα! Η About Us σελίδα σας θα πρέπει λοιπόν αφενός να δώσει στον χρήστη τις πληροφορίες που ψάχνει να βρει, αφετέρου να προσελκύσει το ενδιαφέρον του και να τον πείσει ότι έχετε αυτό που θέλει. Όχι και πολύ εύκολη υπόθεση, έτσι; Ας δούμε ορισμένες ιδέες και πραδείγματα, που θα σας βοηθήσουν να χτίσετε τη δική σας About σελίδα, που θα ταιριάζει στο ύφος της εταιρείας σας.

Σχετικά με… αυτούς

Σχετικά με... αυτούς

Παρότι λέγεται «Σχετικά με εμάς», η σελίδα σας θα πρέπει να είναι προσανατολισμένη προς τους πελάτες σας και πώς μπορείτε να βοηθήσετε εκείνους. Όσοι έχουν επισκεφθεί την εν λόγω σελίδα είναι πολύ πιθανό να προσπαθούν καταρχήν να μάθουν αν μπορείτε να τους βοηθήσετε σε αυτό που ψάχνουν/στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, πώς μπορείτε να το κάνετε και γιατί οι χρήστες σας θα πρέπει να επιλέξουν εσάς αντί για κάποιον άλλο.

Για παράδειγμα, ο Blog Tyrant που δίνει συμβουλές για marketing ονομάζει την σχετική σελίδα «About me and you» αντί για About us. Παρόλο που στην πραγματικότητα δεν αναφέρεται ιδιαίτερα στο κοινό του και μόνο με αυτόν τον τίτλο στη σελίδα του αλλά και μέσα από το κείμενό του, δείχνει στους αναγνώστες του ότι πάνω από όλα σημασία έχουν εκείνοι και το πώς θα μπορέσει να τους βοηθήσει. Αφιερώστε λοιπόν (τουλάχιστον) λίγες αράδες του κειμένου σας καθησυχάζοντας τους αναγνώστες σας ότι βρίσκονται στο σωστό μέρος και ότι θα τους βοηθήσετε να λύσουν το πρόβλημά τους.

Μιλήστε με αριθμούς

Μιλήστε με αριθμούς

Αν τα λόγια δεν είναι το… ατού σας μπορείτε πάντα να πείτε αυτό που θέλετε με αριθμούς. Οι αριθμοί γενικώς αρέσουν, διαβάζονται εύκολα και προσδίδουν ένα κύρος. Μπορείτε να αναφερθείτε σε ημερομηνίες σταθμούς για την εταιρεία σας ή στον αριθμό των ατόμων που απασχολείτε, των υποκαταστημάτων σας, των προϊόντων σας, των βραβείων που έχετε συλλέξει κτλ. Το παράδειγμα της Moz είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Δείξτε ότι έχετε άποψη

Δείξτε ότι έχετε άποψη

Αν υπάρχει μία φιλοσοφία πίσω από την εταιρεία σας, η «Σχετικά με εμάς» σελίδας σας είναι το ιδανικό μέρος για να την παρουσιάσετε. Χρησιμοποιήστε περιγραφική και συγκινητική γραφή και ωραία γραφικά για να δείξετε ότι είστε μία εταιρεία με άποψη και με αρχές. Κάτι που συνηθίζεται επίσης στις About σελίδες είναι να παρουσιάζονται «οι στόχοι» ή «η αποστολή» της εταιρείας, έστω κι αν δεν υπάρχει μία φιλοσοφία που την κάνει ξεχωριστή.

Πείτε την ιστορία σας

 Πείτε την ιστορία σας

Πότε ιδρύθηκε η εταιρεία σας; Ποιο ήταν το πρώτο σας κατάστημα; Ποια ήταν η πορεία της μέχρι σήμερα; Πόσα άτομα απασχολείτε; Μη φοβηθείτε να πείτε από πού προέρχεστε. Η ιστορία σας έχει σημασία για τους πελάτες σας ενώ είναι και κάτι που προσδίδει μία προσωπική πινελιά στη σελίδα σας και σας κάνει να φαίνεστε «πραγματικοί». Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε βαρετοί. Αν η εταιρεία σας ιδρύθηκε πριν από 130 χρόνια (βλ. Βάρσος) δεν χρειάζεται να αναφερθείτε σε κάθε έτος αλλά θα πρέπει να φιλτράρετε τις πληροφορίες και να παρουσιάσετε τους πιο σημαντικούς σταθμούς.

Αφήστε τους χρήστες να μιλήσουν για εσάς

Αφήστε τους χρήστες να μιλήσουν για εσάς

Τα testimonials, δηλαδή σχόλια και μαρτυρίες χρηστών για εσάς, αποτελούν μία πολύ καλή απόδειξη ότι η εταιρεία σας αξίζει. Όταν θέλετε να επισκεφτείτε ένα νέο κομμωτήριο δεν σας ενδιαφέρει τι άποψη έχουν οι ιδιοκτήτες για τους εαυτούς τους αλλά η γνώμη άλλων πελατών που το έχουν δοκιμάσει. Με λίγα λόγια έχει πολύ μεγαλύτερη αξία να ακούνε οι πελάτες σας πόσο φανταστικοί είστε από άλλους πελάτες παρά να το ακούνε από εσάς. Τα testimonials ή κριτικές από τα μέσα ενημέρωσης (βλέπε το παράδειγμα του enlefko) θα παρουσιάσουν το τι κάνετε και κατά πόσο το κάνετε καλά και θα προσδίδουν στην ιστοσελίδα σας κύρος και αξιοπιστία.

Δείξτε ότι έχετε προσωπικότητα

Δείξτε ότι έχετε προσωπικότητα

Όταν ο κόσμος συναλλάσετε με μία εταιρεία, του αρέσει να πιστεύει ότι έχει να κάνει με πραγματικούς ανθρώπους και όχι με ένα κομπιούτερ που εκτελεί εντολές. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να έχετε ένα ύφος που δείχνει προσωπικότητα ενώ είναι πολύ καλό να δείξετε και ποιοι ακριβώς είστε, κυριολεκτικά. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που επιλέγουν να δείξουν πραγματικές φωτογραφίες από το προσωπικό τους ή –τουλάχιστον- από τα γραφεία τους (βλ. BSB και Taxibeat).

refinery

To Refinery29 το πηγαίνει ακόμα ένα βήμα παραπέρα, αφήνοντας τους εργαζόμενους να μιλήσουν για την εταιρεία στην οποία εργάζονται. Μην ξεχνάτε ότι το κατά πόσο η εταιρεία σας εκτιμά τους εργαζομένους της, αποτελεί για αυτήν διαφήμιση και δείχνει το κύρος και τις αξίες της.

Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες και βίντεο

Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες και βίντεο

Σε κανέναν δεν αρέσει να διαβάζει μεγάλα κείμενα. Βάλτε στην «About» σελίδα σας χρώματα και εικόνες που θα προσελκύσουν και θα κρατήσουν το ενδιαφέρουν τους. Αν οι χρήστες ψάξουν και τελικά βρουν την “Σχετικά με εμάς” σελίδα σας, ο πρώτος σας στόχος είναι να μην τους αφήσετε να φύγουν. Οι δυνατές εικόνες, το καλό design και τα βίντεο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε το ενδιαφέρον των χρηστών όσο εκείνοι βρίσκουν τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν. Εκτός από τα… οπτικά εφέ, μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και ηχητικά έχετε κάτι για να ακούσουν οι χρήστες σας και με την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο ταιριάζει με το ύφος σας και δεν κουράζει τους χρήστες.

Σιγουρευτείτε ότι είστε ο εαυτός σας

Ανεξάρτητα από ό,τι είπαμε παραπάνω, η «Σχετικά με εμάς» σελίδα σας θα πρέπει να αντανακλά το δικό σας ύφος. Μπορεί η σελίδα σας να μην έχει τόσο πολύ «οπτικό» υλικό για να παρουσιάσετε ή να σας ταιριάζει περισσότερο ένα «σοβαρό» ύφος από κάτι πιο προσωπικό. Σε κάθε περίπτωση, έχετε κατά νου ότι η About σελίδα σας θα πρέπει περισσότερο από κάθε άλλη σελίδα στην ιστοσελίδα σας να ταιριάζει στο στυλ και το ύφος της εταιρείας και της ιστοσελίδας σας.

 

Συγγραφή Άρθρου:Κρητικού Μαρία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτάΗ επιστροφή στα σχολεία σηματοδοτεί μια σημαντική περίοδο τόσο για τους γονείς όσο και για τις επιχειρήσεις. Είναι η περίοδος που

10 Σεπτεμβρίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops