5 τεχνικές πωλήσεων για να αυξήσετε τις μετατροπές στις landing pages

   Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στο marketing εδώ και χρόνια λειτουργεί το μοντέλο AIDA (Attention, Interest, Desire, Action), ένα μοντέλο για το πως λειτουργεί ο καταλωτής. Αυτό φυσικά μεταφέρεται στην ηλεκτρονική εποχή, γιατί ο τρόπος που λειτουργεί ο καταναλωτής δεν αλλάζει. Συγκεκριμένα:

Προσοχή: ο καταναλωτής ανακαλύπτει τη μάρκα/ προϊόν μέσα από SEO, διαφήμιση, social media

Ενδιαφέρον: ο καταναλωτής κλικάρει τη σελίδα, ψάχνει τις τιμές, ψάχνει για κριτικές

Επιθυμία: ο καταναλωτής δηλώνει συμμετοχή, κάνει register, βάζει κάτι στο καλάθι του

Δράση: ο καταναλωτής ενεργοποιείται.

the aida model

Αυτά ως προς τα γενικά. Προχωρώντας προς τις πωλήσεις ας δούμε τα συστατικά της επιτυχημένης landing page:

  • Επικεφαλίδες
  • Αξία
  • Κείμενο περιγραφής
  • Λέξεις-κλειδιά
  • Πλοήγηση και Links
  • Φόρμα για συγκέντρωση leads
  • CTAs (call to action)
  • Testimonials (προσωπικές εμπειρίες)
  • Εικόνες/φωτό/γραφικά
  • Φωτογραφίες του προϊόντος

Το marketing και οι πωλήσεις είναι δύο διαφορετικά τμήματα μέσα σε μία επιχείρηση, τα οποία συχνά λειτουργούν χωρίς να επικοινωνούν μεταξύ τους, παρόλο που θα έπρεπε να βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία. Κι όμως το τμήμα πωλήσεων έχει πολλά να διδάξει στο marketing.

Όπως για παράδειγμα:

1.      Ξεκάθαρο μήνυμα

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που συναντάμε σε landing pages είναι τα κακά κείμενα (με την έννοια του λεκτικού). Κείμενα που δεν επεξηγούν ικανοποιητικά το τι κάνει το προϊόν. Αυτή η αδυναμία πηγάζει από τη διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων που έχει το marketing σε σχέση με τις πωλήσεις (πιο εξιδανικευμένη vs εντελώς ρεαλιστική).

2.      Αίσθημα επείγοντος και αίσθημα έλλειψης

Στην πραγματικότητα καλλιεργείται η εντύπωση ότι είτε το προϊόν κυκλοφορεί σε περιορισμένα τεμάχια είτε ότι θα εξαντληθεί σύντομα. Η θεωρία λέει ότι ο φόβος του να «χάσεις κάτι» είναι δύο φορές πιο παρακινητικός από το αίσθημα του να «κερδίσεις κάτι». Ένας τρόπος να το δημιουργήσετε αυτό το αίσθημα είναι να βάλετε μία αντίστροφη μέτρηση. Ένας άλλος τρόπος, είναι με τη χρήση των pop-ups. Πολλοί είναι αυτοί που τα σιχαίνονται, τόσο από την πλευρά των marketer όσο και από την πλευρά των καταναλωτών. Ωστόσο είναι ένα αποδεδειγμένα λειτουργικό εργαλείο, αρκεί να χρησιμοποιηθεί στο σωστό χρόνο, στην κατάλληλη σελίδα και για το σωστό σκοπό. 

a few left

3.      Δημιουργώντας φόβο για το πρόβλημα σε σχέση με τη λύση του

Με πιο απλά λόγια «δείχνεις το πρόβλημα και το πως αυτό αντιμετωπίζεται με το κατάλληλο προϊόν/ υπηρεσία. Πρόκειται για μία αποτελεσματική μέθοδο που έχει αυξήσει τις μετατροπές κατά πολύ.

4.      Η περίπτωση της κοινωνικής απόδειξης

Οι κριτικές του κοινού, οι προσωπικές εμπειρίες και η κοινωνική απόδειξη είναι τρόποι να ενεργοποιήσετε άτομα που αντιστέκονται. 67% των ατόμων επηρεάζονται από τις Online κριτικές.

5.      Η δημοφιλία μετράει

Τα νούμερα μετράνε, μην αφήσετε κανέναν να σας πει το αντίθετο. Οι άνθρωποι ακολουθούν από τη φύση τους. Η περιέργεια είνα πολύ ισχυρό κίνητρο. Αν δούμε ένα πλήθος να βλέπει κάτι, τότε δεν μπορεί παρά να κοιτάξουμε κι εμείς. Άρα ο στόχος σας πρέπει να είναι να επηρεάσετε το κοινό σας με τη δημοφιλία του προϊόντος/ υπηρεσίας.

Social proof

Και η συμβουλή bonus για το τέλος είναι: μην φοβάστε να δοκιμάζετε συνεχώς κάτι καινούριο. Μόνο έτσι θα μάθετε με σιγουριά τι δουλεύει για την επιχείρησή σας και τι όχι. 

 

Συγγραφή Άρθρου:Φιλαλίθη Ευτυχία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτάΗ επιστροφή στα σχολεία σηματοδοτεί μια σημαντική περίοδο τόσο για τους γονείς όσο και για τις επιχειρήσεις. Είναι η περίοδος που

10 Σεπτεμβρίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops