Και το Instagram στο χορό (και στο χώρο…) των πωλήσεων!

   Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η αρχή γίνεται με τα shoppable posts τα οποία αναγνωρίζουμε από το εικονίδιο με τη σακκουλίτσα στην κάτω αριστερή γωνία ή από την προτροπή «χτυπήστε την οθόνη για να δείτε τα προϊόντα». (Αυτό αφορά τα posts που βλέπουμε στο feed ενώ όταν βλέπουμε ένα λογαριασμό, το σχετικό εικονίδιο εμφανίζεται επάνω δεξιά, στο post που έχει τέτοια δυνατότητα).

instagram

Όταν οι χρήστες σκρολάρουν στο Instagram και βλέπουν το εικονίδιο μπορούν να δουν με την μορφή pop-up τις λεπτομέρειες του ή των προϊόντων (τιμή, περιγραφή). Αν ο χρήστης πατήσει επάνω σε ένα συγκεριμένο προϊόν τότε αυτόματα ανοίγει μία νέα σελίδα με περισσότερες πληροφορίες και μεγαλύτερη φωτογραφία.

instagram product

Κι αν κλικάρουν στο Shop Now τότε μεταφέρονται στην επίσημη σελίδα της επιχείρησης, στην σελίδα του συγκεκριμένου προϊόντος όπου μπορούν να προχωρήσουν στη συναλλαγή.

Κάπου εδώ υπάρχει ένα μικρό αλλά… καθώς η λειτουργία αυτή προσφέρεται προς το παρόν δοκιμαστικά.

Η διαδικασία

Προς το παρόν ο μόνος τρόπος να για χρησιμοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό είναι να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στο Shopify και να «φορτώσετε» τα προϊόντα σας στη σελίδα σας στο Facebook. Το πρόγραμμα, όπως είπαμε νωρίτερα, βρίσκεται σε δοκιμαστική χρήση αλλά αναμένεται να ανοίξει στο εγγύς μέλλον. Παρόλα αυτά δεν ξέρουμε αν σε αυτό το μέλλον θα απαιτείται η χρήση του Shopify ή θα τρέχει απ’ ευθείας από το Instagram.

Η προετοιμασία

Ξεκινήστε σετάροντας το λογαριασμό σας στο Instagram ως business account και συνδέστε τον απαραίτητα με την σελίδα σας στο Facebook.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στο Shopify. Αυτό προϋποθέτει να διαλέξετε την τιμολογιακή πολιτική που σας ταιριάζει καλύτερα αλλά ακόμα και το βασικό θα κάνει τη δουλειά.

Συνδέστε το λογαριασμό του Shopify με τη σελίδα του Facebook όπου έχετε καταχωρήσει όλα τα προϊόντα που θέλετε να πουλήσετε. Υπενθύμιση: αυτή η λειτουργία θα δουλέψει μόνο για χειροπιαστά προϊόντα (δηλαδή όχι για υπηρεσίες ή ψηφιακά προϊόντα).

Επιλέξτε τα προϊόντα τα οποία θέλετε να διαθέσετε μέσω του Instagram και στη συνέχεια επιλέξτε την κατηγορία στην οποία ανήκουν. Μερικές από τις κατηγορίες που έχετε στη διάθεσή σας είναι: ένδυση/αξεσουάρ, προϊόντα υγείας και ομορφιάς, τυποποιημένα τρόφιμα και ποτά, ηλεκτρονικά, παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια και αρκετές ακόμα.

Μετατροπή ενός απλού post σε shoppable post.  

Αφού αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή τότε η διαδικασία είναι απλή.

Διαλέγετε την φωτογραφία που σας αρέσει. Βάζετε (αν θέλετε) τα φίλτρα που σας αρέσουν. Περνάτε στην επιλογή Tag products (όπως το tag people).

shoppable post tag products

Και θα σας δοθεί η δυνατότητα να επιλέξετε από τη λίστα των προϊόντων σας αυτό στο οποίο θέλετε να βάλετε ετικέτα. Κάντε save και ολοκληρώστε το ανέβασμα της φωτογραφίας.

Σημειώστε ότι να ποστάρετε τη φωτογραφία σας και στο Facebook, τότε η χρήση της λειτουργίας που περιγράψαμε παραπάνω δεν εμφανίζεται. Αφορά μόνο το Instagram.

 

Συγγραφή Άρθρου:Φιλαλίθη Ευτυχία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτάΗ επιστροφή στα σχολεία σηματοδοτεί μια σημαντική περίοδο τόσο για τους γονείς όσο και για τις επιχειρήσεις. Είναι η περίοδος που

10 Σεπτεμβρίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops