Ιδέες για επαγγελματικά post στο LinkedIn

   Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων το LinkedIn αποτελεί όχι μόνο εργαλείο σημαντικής προβολής αλλά και μέσο ανεύρεσης συνεργατών. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία το τι και το πως ποστάρουμε στην πλατφόρμα αυτή.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές ιδέες για post, ώστε να επιτυγχάνετε και υψηλό engagement και επαγγελματικό προφίλ.

Πριν ξεκινήσετε…

Δημιουργήστε ένα πλαίσιο περιεχομένου. Αποφασίστε ποιες κατηγορίες θα καλύψετε και κάθε πότε θα ποστάρετε. Αποφασίστε το ύφος στο οποίο θα μιλήσετε (θα γράψετε…) και τέλος αποφασίστε τη φόρμουλα που θα ακολουθήσετε στα ποστ σας ώστε αυτά να ξεχωρίζουν στη ροή. Μην παραλείψετε ένα call to action για να κατευθύνετε τους αναγνώστες σας.

Μπορείτε για παράδειγμα να αναφέρεστε σε πληροφορίες που αφορούν τον κλάδο ή να πείτε ιστορίες που αφορούν την επιχείρησή σας και την ομάδα της.

Μπορείτε να μιλάτε επίσημα ή ανεπίσημα, σίγουρα όμως όχι όπως θα μιλούσατε στο Instagram.

Μπορείτε τέλος να βασιστείτε σε μία φόρμουλα όπου θα δίνετε ένα «τυράκι» στους followers σας για να σταθούν στο ποστ σας και να τους κατευθύνετε εκεί που θέλετε με ένα call to action.

Ας τα δούμε αναλυτικά…

Κεφαλαιοποιήστε το “see more”

Η επιλογή “see more” εμφανίζεται αφού πρώτα έχετε γράψει μερικές γραμμές κειμένου. Δώστε αξία σε αυτές τις, πέντε συνήθως, γραμμές για να κάνετε τον χρήστη να κλικάρει το “see more”.

Ξεκινήστε με κάτι δυνατό όπως ένα νέο, μία ιδέα, ένα μυστικό και αποκαλύψτε την ιστορία που θέλετε να πείτε σιγά-σιγά ώστε ο χρήστης να θέλει να την διαβάσει ολόκληρη.

Δημιουργήστε poll για να ενθαρρύνετε τη συμμετοχή των χρηστών

Οι χρήστες θέλουν να μοιράζονται τη γνώμη τους, θέλουν να ακούγονται. Ένας εύκολος τρόπος για να το ενθαρρύνετε αυτό είναι μέσω των δημοσκοπήσεων. Σε αντίθεση με μία απλή ερώτηση, ένα poll εντείνει την αίσθηση της συμμετοχής σε κάτι μεγάλο και έτσι ο χρήστης μπαίνει στη διαδικασία να απαντήσει. Μέσα από ένα poll μπορείτε να μάθετε πράγματα για τους χρήστες σας, να τεστάρετε μία ιδέα ή να κάνετε μία στοιχειώδη έρευνα αγοράς.

Η δημιουργία ενός poll είναι πολύ απλή και οι επιλογές απαντήσεων που έχετε είναι τέσσερις, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για τη λεγόμενη ανοιχτή απάντηση, όπου δηλαδή ο χρήστης μπορεί να απαντήσει περιγραφικά.

Στείλτε κίνηση στο site σας με μέσω link

Θέλετε να κοινοποιήσετε περιεχόμενο από ένα εξωτερικό site. Αντιγράψτε το link και κάντε το paste. Το LinkedIn ετοιμάζει αυτομάτως το ποστ σας με χώρο για να σχολιάσετε ή να προσθέσετε ό,τι επιπλέον χρειάζεται. Μπορείτε να κοινοποιήσετε ό,τι περιεχόμενο θέλετε από blog, προϊοντικά, υπηρεσίες ή ακόμα και εταιρικό περιεχόμενο που έχετε ποστάρει σε τρίτα site, π.χ. YouTube.

Χρησιμοποιήστε εικόνες

Μία εικόνα ή ένα γραφικό είναι ικανά να σταματήσουν το σκρολάρισμα και μπορείτε να πείτε πολλά. Μία εικόνα = χίλιες λέξεις.

Προσέξτε να είναι πρωτότυπη εικόνα ή γραφικό ώστε να είναι μοναδικό και να ταιριάζει με την επιχείρησή σας. Αν δεν έχετε (δύσκολο), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περιεχόμενο από χρήστες ή πελάτες που να αφορά στην επιχείρησή σας φυσικά.

Προσθέστε αρχεία

Κάθε ποστ μπορεί να έχει μόνο μία εικόνα. Μπορεί όμως να έχει συνοδευτικά έγγραφα (pdf, παρουσιάσεις κλπ) και έτσι να έχετε τη δυνατότητα να συμπεριλάβετε περισσότερες πληροφορίες και περισσότερες φωτογραφίες. Μέσα από τα έγγραφα μπορείτε να ποστάρετε μέχρι 300 φωτογραφίες. Τα έγγραφα δίνουν τη δυνατότητα για download και βάζουν τον χρήστη στη διαδικασία να δει τι γίνεται παρακάτω.

Χρησιμοποιήστε video

Ένα ακόμα σπουδαίο εργαλείο, ικανό να σταματήσει το σκρολάρισμα και να αυξήσει το engagement είναι το video. Μάλιστα, σε ότι αφορά το LinkedIn δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι περιορισμοί. Τα video μπορούν να διαρκούν μέχρι 10 λεπτά αν τα ανεβάζετε μέσα από την εφαρμογή ή μέχρι 15 λεπτά αν τα ανεβάζετε από τον browser, παρόλο που όλοι ξέρουμε ότι τα μεγάλης διάρκειας video δεν σημαίνουν απαραίτητα και επιτυχία. Πειραματιστείτε και βρείτε ποιο μέγεθος είναι αυτό που ταιριάζει τόσο σε εσάς όσο και στο κοινό σας.

Κάντε live streaming

Το live streaming είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επιτύχετε υψηλό engagement και αλληλεπίδραση με το κοινό σας. Συγκεκριμένα ένα live μπορεί να είναι έως και 24 φορές πιο αποτελεσματικό.

Τα live μπορούν να έχουν διάρκεια έως τέσσερις ώρες και μπορεί να είναι συζητήσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις. Αν μάλιστα τα προγραμματίσετε εγκαίρως, προλαβαίνετε και να τα διαφημίσετε ώστε να αυξήσετε τον αριθμό των θεατών.

Δείτε αν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για την επιχείρησή σας (η λειτουργία αυτή ανοίγει σταδιακά για τις επιχειρηματικές σελίδες) από το κουμπί «δημιουργία event». Αν σας δίνει τη δυνατότητα για LinkedIn Live τότε όλα καλά. Αν όχι μπορείτε να το κάνετε από το προφίλ σας ή μπορείτε να κάνετε το live οπουδήποτε αλλού (στο site σας, στο YouTube…) και να το ανεβάσετε στο LinkedIn ως event (το οποίο θα δημιουργήσετε από το κουμπί «δημιουργία event» και στη συνέχεια θα επιλέξετε “online event”).

Γράψτε άρθρα

Τα άρθρα είναι ένας τρόπος για να μιλήσετε για περίπλοκα θέματα που απαιτούν ανάλυση σε βάθος. Με μέγεθος έως 15.000 λέξεις φανταστείτε πόσα πράγματα μπορείτε να πείτε.

Μπορείτε να γράψετε πρωτότυπα άρθρα ή να χρησιμοποιήσετε άρθρα από το εταιρικό σας blog ή αλλού (αρκεί να αναφέρετε την πηγή).

Το καλό με τα άρθρα είναι ότι παράγουν ένα αυτόνομο URL το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να το κοινοποιήσετε στο LinkedIn ή σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Φτιάξτε τα όμορφα, βάλτε και κεντρική φωτογραφία και αφήστε τα να δουλεύουν.

Περιεχόμενο μέσω LinkedIn Newsletters

Εκτός από τα άρθρα έχετε και τη δυνατότητα των newsletter. Συγκεκριμένα τα LinkedIn Newsletters, μέσω των οποίων μπορείτε να διακινείτε περιεχόμενο σε τακτική βάση (ανά εβδομάδα, δεκαπενθήμερο, μήνα κ.ο.κ.). Καλέστε χρήστες να εγγραφούν ως συνδρομητές. Αν το κάνουν θα λαμβάνουν ειδοποίηση κάθε φορά που θα έχετε ένα newsletter έτοιμο. Μπορείτε να κοινοποιήσετε το περιεχόμενό του σε εταιρική σελίδα καθώς, προς το παρόν, η λειτουργία αυτή ανοίγει σιγά-σιγά για τις εταιρικές σελίδες. Για να δείτε αν μπορείτε να το κάνετε από την εταιρική σελίδα, πατήστε τη δημιουργία «άρθρου» και δείτε αν σας δίνει την επιλογή.

Κοινοποιήστε περιεχόμενο των εργαζομένων σας

Αν η ομάδα σας είναι δραστήρια στην πλατφόρμα, μπορείτε να τους ζητήσετε την άδεια να κοινοποιείτε το περιεχόμενο που παράγουν στην εταιρική σελίδα. Κάτι τέτοιο έχει νόημα όταν υπάρχουν επιτεύγματα στα οποία έχουν ενεργό ρόλο. Ωστόσο μην κάνετε μία απλή κοινοποίηση. Συμπληρώστε, περιγράψτε, κάντε αναφορά στην εταιρεία.

Επίλογος

Μην ξεχνάτε τα hashtags!

Πειραματιστείτε!

Πηγή εικόνων: bamfmedia, LinkedIn, SocialMediaExaminer, Content Marketing Institute, GIMAgency

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτάΗ περίοδος της Black Friday έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο σημαντικές εμπορικές στιγμές για τους εμπόρους στην Ελλάδα. Αν

18 Νοεμβρίου, 2024

   Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτάΓνωρίζετε για τα first-party data; Αν όχι….. ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να μάθετε τι ακριβώς είναι και πώς αξιοποιούνται! Τα

31 Οκτωβρίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops