Τέσσερις τρόποι στόχευσης για το Δίκτυο Εμφάνισης

   Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μιλώντας για τη διαφήμιση στο Google (άντε και στο bing), η διαφήμιση εμφάνισης (display) είναι αυτή η οποία, όπως λέμε στο marketing, χτίζει τη μάρκα, είναι αυτή που αυξάνει την αναγνωρισιμότητα της μάρκας. Ακριβώς αυτό πρέπει να επιδιώκει μία επιχείρηση (παράλληλα με τις πωλήσεις) και ακριβώς γι’ αυτό, στο σημερινό άρθρο, θα δούμε τέσσερα τρικ που αφορούν τη βελτιστοποίησή της.

Συγκεκριμένα:

Τοποθέτηση

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το display είναι μια συλλογή από site στα οποία προβάλονται διαφημίσεις. Αυτό είναι εν μέρει σωστό, διότι στην πραγματικότητα, μέσω του display οι διαφημίσεις προβάλονται και στο κανάλι του YouTube και στα video και σε άλλες εφαρμογές.

google display network targeting placements

Πηγή: Wordstream

Η διαφήμισή σας μπορεί να εμφανιστεί τόσο site που επιλέγετε όσο και σε συνεργαζόμενες εφαρμογές ακόμα κι αν εσείς δεν το επιλέξετε.

Λέξεις-κλειδιά – διπλή χρήση

Αν «τρέχετε» καμπάνια display με τη χρήση λέξεων-κλειδιά τότε οι επιλογές που έχετε ως προς τη στόχευση είναι δύο: ακροατήρια και περιεχόμενο.

Με την επιλογή «ακροατήρια» η διαφήμισή σας θα εμφανιστεί στους χρήστες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις εν λόγω λέξεις-κλειδιά. Αν έχετε επιλέξει αυτό, πρέπει να ξέρετε ότι η Google αλλάζει τις ρυθμίσεις ώστε να δημιουργήσετε custom audiences.

Η ρύθμιση που αφορά το περιεχόμενο εμφανίζει τη διαφήμισή σας χρησιμοποιώντας μια στόχευση βάσει συγκείμενου (contextual targeting), δηλαδή η Google διαβάζει τη λίστα με τις λέξεις-κλειδιά που έχετε ορίσει και ψάχνει να βρει αντίστοιχα site με αυτές για να εμφανίσει τη διαφήμιση.

Και οι δύο μορφές στόχευσης είναι αποτελεσματικές αλλά λειτουργούν διαφορετικά. Τεστάρετε ποια δουλεύει καλύτερα για εσάς.

Ψάχνεις για ακροατήριο; Η Google μπορεί να βοηθήσει.

Είστε σε αδιέξοδο ως προς την αναζήτηση ακροατηρίου; Μην ανησυχείτε. Συμβαίνει. Ειδικότερα όταν θεωρείτε ότι έχετε εξαντλήσει όλα τα πιθανά ακροατήρια. Εκεί έρχεται η Google να δώσει λύση ή μάλλον καλύτερα να δώσει ιδέες!

google display network targeting audience options

Πηγή: Wordstream

Όταν ψάχνετε μέσα στα υπάρχοντα ακροατήρια μιας διαφήμισης, μπορείτε να μεταβείτε δίπλα, στο Ideas, και να ζητήσετε μια λίστα με ακροατήρια που θα ετοιμάσει η Google. Θα τα βασίσει στις λίστες remarketing, στις καμπάνιες αναζήτησης, στη συμπεριφορά χρήστη κλπ. Μπορείτε να τσεκάρετε τις λέξεις-κλειδιά που η Google έχει συγκεντρώσει, για να δείτε κατά πόσο ταιριάζουν στην καμπάνια σας, πριν βάλετε το (ή τα) ακροατήριο σε χρήση.

Εμφάνιση σε συνεργαζόμενες εφαρμογές

Η εμφάνιση στις συνεργαζόμενες εφαρμογές μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα, συνήθως όμως δεν έχει. Παρόλα αυτά η Google δεν επιτρέπει την απενεργοποίηση αυτού του χαρακτηριστικού. Υπάρχει ένας τρόπος να το απενεργοποιήσετε μέσω του AdWords editor αλλά είναι μεγάλη διαδικασία. Στο κάτω κάτω, μπορεί η Google να ξέρει καλύτερα…

Πριν καταλήξετε σε κάτι από τα παραπάνω, κάντε τις απαραίτητες δοκιμές. Μόνο έτσι θα ξέρετε ακριβώς τι δουλεύει για την επιχείρησή σας και τι όχι.

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτάΓνωρίζετε για τα first-party data; Αν όχι….. ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να μάθετε τι ακριβώς είναι και πώς αξιοποιούνται! Τα

31 Οκτωβρίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops