Πως να φτιάξετε video thumbnails με AI

   Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Η ΑΙ ήρθε να μας βοηθήσει να δουλέψουμε πιο γρήγορα. Και φαίνεται ότι το πετυχαίνει.

Αν δεν γνωρίζετε ήδη πως μπορείτε να το κάνετε αυτό, τότε διαβάστε το παρακάτω άρθρο.

Τα πρώτα βήματα

Ποιο από όλα τα είδη περιεχομένου απασχολεί τους περισσότερους πόρους; Σίγουρα θα απαντήσετε το video. Και πράγματι έτσι είναι. Για αυτό από εδώ και στο εξής μπορείτε να έχετε έναν πολύτιμο βοηθό.

Σε ότι αφορά την δημιουργία περιεχομένου η ΑΙ θα σας δώσει φρέσκες ιδέες, θα γράψει επιβλητικούς τίτλους και λεζάντες και θα κάνει ό,τι μπορεί για να κάνει το video σας να ξεχωρίσει ανάμεσα στα χιλιάδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Γενικά αν ξεκινήσετε να την χρησιμοποιείτε, θα αλλάξει για πάντα την στρατηγική περιεχομένου που ακολουθείτε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε είναι να «ταΐσετε» την εφαρμογή με δεδομένα που αφορούν την μάρκα, το brand identity δηλαδή. Φτιάξτε ένα έγγραφο που περιλαμβάνει τα πάντα και θα αποτελέσει την βάση για όλες σας τις δημιουργίες.

Για να είναι αποτελεσματικό το έγγραφο που θα φτιάξετε, γράψτε σε διαλογικό στυλ, σαν να μιλάτε και να περιγράφετε την ταυτότητα της μάρκας σε έναν φίλο σας.

Μην παραλείψετε στοιχεία όπως η αποστολή σας, τα προϊόντα σας, το USP σας και γενικώς όση περισσότερη πληροφορία μπορείτε.

Συμπληρωματικά θα χρειαστεί να περιγράψετε το ιδανικό κοινό σας, τα δημογραφικά του, τα ψυχογραφικά του, τι του αρέσει και τι όχι, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ιδανικά δημιουργήστε μία προσωπικότητα και περιγράψτε τη με πλήρη λεπτομέρεια.

Δείτε το παρακάτω παράδειγμα:

Αν υποθέσουμε ότι έχετε ένα μεσιτικό γραφείο και θέλετε να στοχεύσετε αυτούς που αγοράζουν ακίνητο για πρώτη φορά, τότε το έγγραφό σας θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι: «ο ιδανικός πελάτης είναι αυτός που πρόκειται να αγοράσει σπίτι για πρώτη φορά, έχει ηλικία από 35-45 ετών, και ενδιαφέρεται να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη. Ψάχνει σπίτια από 200-250 χιλιάδες ευρώ, σε οικογενειακές συνοικίες. Καθώς είναι πρωτάρης χρειάζεται καθοδήγηση στις διαδικασίες αλλά και στις περιοχές.»

Ολοκληρώστε το αρχείο και ανεβάστε το στην εφαρμογή ΑΙ που θα χρησιμοποιήσετε, όπως π.χ. το ChatGPT. Χάρη σε αυτό το αρχείο η εφαρμογή θα μπορέσει να παράξει ιδέες και υλικό.

Πηγή εικόνας: invideo.io

Πως να χρησιμοποιήσετε την ΑΙ για να πάρετε ιδέες για video

Το κλειδί για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε από την ΑΙ είναι οι σωστές, to the point εντολές.

Ας δούμε καλύτερα με παράδειγμα τι σημαίνει σωστές εντολές.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχω ανεβάσει για την επιχείρηση και το κοινό-στόχος, θα ήθελα παρακαλώ [πρέπει να απευθυνόμαστε με ευγένεια στην εφαρμογή] να δώσεις ιδέες για 7 διαφορετικά video που θα «μιλήσουν» σε όσους αγοράζουν σπίτι για πρώτη φορά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Τα θέματα θα πρέπει να αφορούν την κατανόηση της περιοχής, τις συνήθεις προκλήσεις, το πως θα βρουν την κατάλληλη γειτονιά και την διαδικασία έκδοσης δανείου.»

Εννοείται ότι οποιαδήποτε ιδέα σας δώσει η εφαρμογή θα χρειαστεί να την τεστάρετε για το αν πραγματικά ταιριάζει στην επιχείρησή σας.

Θυμηθείτε επίσης ότι τα αποτελέσματα που θα πάρετε (όλα ή κάποια από αυτά) μπορείτε να τα ραφινάρετε περαιτέρω μέσω της εφαρμογής, ζητώντας της να μπει σε μεγαλύτερο βάθος ή να προσθέσει/ αφαιρέσει κάτι. Οπωσδήποτε τον τελικό λόγο τον έχετε εσείς που γνωρίζετε την επιχείρηση καλύτερα από όλους, άρα θα προσθέσετε την προσωπική σας δουλειά και πινελιά.

Πως να φτιάξετε τίτλους, λεζάντες και τα συναρπαστικά 5 δευτερόλεπτα

Σίγουρα η ιδέα είναι το ήμισυ του παντός. Από εκεί και έπειτα όμως χρειάζεστε κι άλλα πράγματα για να κάνετε το video σας να κλικαριστεί. Ο τίτλος, τα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα και οι λεζάντες ανήκουν σε αυτά τα πράγματα. Ο τίτλος διότι φιγουράρει στα αποτελέσματα αναζήτησης και τα πρώτα 5 δευτερόλεπτα διότι αν με αυτά δεν κρατήσετε τον χρήστη, αυτός θα πάει στο επόμενο video.

Ας δούμε πως θα ήταν η εντολή για κάτι τέτοιο:

«Φτιάχνω ένα video με θέμα “Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις αν αγοράζεις σπίτι για πρώτη φορά”. Σε παρακαλώ δώσε μου 5 εναλλακτικούς τίτλους και τα αντίστοιχα hook για την αρχή του video, έχοντας στο μυαλό σου το κοινό-στόχος.»

Αν έχετε υλικό από παλιότερα video που είχαν επιτυχημένη πορεία μπορείτε να το «φορτώσετε» στην εφαρμογή ώστε να της δώσετε ένα benchmark που πρέπει να ξεπεράσει.

Μπορείτε επίσης να της ζητήσετε και συγκεκριμένες προδιαγραφές. Για παράδειγμα ότι ο τίτλος δεν πρέπει να ξεπερνάει το Χ αριθμό χαρακτήρων και οπωσδήποτε πρέπει να περιλαμβάνει την Χ λέξη, κοκ.

Από τα αποτελέσματα που θα σας δώσει, θα κρατήσετε αυτά που σας ταιριάζουν καλύτερα, αλλά κανένα δεν σας ταιριάζει μπορείτε να ζητήσετε επιπλέον ιδέες από την εφαρμογή.

Πως να φτιάξετε thumbnails

Thumbnails, οι μικρές εικονίτσες που μας δίνουν μία ιδέα περί τίνος πρόκειται και τις κλικάρουμε για να δούμε το video. Ένα καλό thumbnail δίνει θεάσεις στο video.

Περιγράψτε την εικόνα που θέλετε στην εφαρμογή και αφήστε την να την δημιουργήσει. Για την περίσταση αυτή, δώστε έμφαση στο συναίσθημα που θέλετε να προκαλεί η εικόνα. Ζητήστε 5-6 ιδέες. Η εφαρμογή θα επιστρέψει με πλήρη περιγραφή (σε μορφή κειμένου) για αυτές τις εικόνες. Αφού πάρετε τις ιδέες και τις επεξεργαστείτε, τότε αλλάζετε εφαρμογή (π.χ. DALL-e – δημιουργεί εικόνες από περιγραφές) και ζητάτε να σας φτιάξει την ή τις εικόνες.

Πηγή εικόνας: medium.com

Ταχύτερη και καλύτερη δουλειά

Είναι αλήθεια ότι η χρήση της ΑΙ στην δημιουργία video περιεχομένου μπορεί να σας γλυτώσει από απίστευτη δουλειά. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να ανεβάσει τόσο την ποιότητα της δουλειάς σας όσο και την συνάφεια του περιεχομένου με την ταυτότητα της επιχείρησης.

Οπότε, αντί να ξεκινάτε από το μηδέν κάθε φορά, χρησιμοποιήστε την ΑΙ για κόψετε και να ράψετε τις ιδέες στα μέτρα σας. Αφήστε που αν τυχόν έχετε μπλοκάρει και ξεμείνει από ιδέες αυτή θα σας ξεμπλοκάρει.

Είναι ωστόσο σημαντικό να θυμάστε ότι η ΑΙ δεν ήρθε να αντικαταστήσει την δική σας δημιουργικότητα αλλά να την ενισχύσει και να κάνει αποτελεσματικότερη. Και σίγουρα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την εμπειρία σας. Και για αυτό η δική σας συνεισφορά θα είναι πάντα απαραίτητη.

Δείτε λοιπόν την ΑΙ σαν τον ακούραστο συνεργάτη στην δημιουργική διαδικασία και φτιάξτε video που θα δώσουν αξία και χρήσιμο περιεχόμενο στο ακροατήριό σας.

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο συνδυασμός της ανθρώπινης ευφυίας και εμπειρίας με τον τεράστιο όγκο δεδομένων που μπορεί να επεξεργαστεί μία εφαρμογή ΑΙ μπορεί να δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Για κάποιους, τα εργαλεία της ΑΙ είναι ήδη πολύτιμοι βοηθοί. Για εσάς;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΓια να δούμε τι θα δούμε στα Google Analytics 4 το αμέσως επόμενο διάστημα. Πριν από λίγες μέρες η Google ανακοίνωσε

18 Ιουλίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops