Google Ads & Facebook Ads: Φίλοι ή Εχθροί;

   Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Είστε υπέρ του ενός ή του άλλου; Γιατί να ζείτε με αυτό το δίλημμα και να μην απολαύσετε τα οφέλη του «και-τα-δύο»;

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τους λόγους της συνύπαρξης των δύο πλατφορμών σε ένα διαφημιστικό πλάνο.

#1.Μεγιστοποίηση κάλυψης και brand awareness

To Facebook είναι το ιδανικό εργαλείο για το «χτίσιμο» brand awareness, χάρη στους πολλούς τύπους διαφήμισης που παρέχει, τα πολλά σημεία placement και τα χαμηλά bid.

Η Google από την άλλη είναι ιδανική για τη αύξηση της κάλυψης χάρη στα πολλά και διαφορετικά είδη διαφήμισης που προσφέρει (display, αναζήτηση, video κλπ.)

Έτσι, το funnel σας θα είναι πάντα γεμάτο δυνητικά leads.

googleads-vs-fbads

#2.Μόχλευση ακροατηρίων ώστε να «πιάσεις» όλους τους πιθανούς σκοπούς

Η συμπεριφορά του χρήστη στο Facebook προσομοιάζει λίγο με βόλτα στις βιτρίνες. Η βόλτα στις βιτρίνες δεν σημαίνει απαραίτητα αγορές. Αλλά μπορεί κιόλας αν βρεθεί μία ευκαιρία. Κάπως έτσι γίνεται και online.

Με τη χρήση των lookalike και των custom ακροατηρίων μπορείτε να δημιουργήσετε μία τεράστια βάση δυνητικών πελατών με την οποία μπορείτε να κάνετε ενέργειες remarketing στη Google ή να διαφημίσετε απ’ ευθείας στο Facebook.

Τα ακροατήρια στη Google παίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο ειδικότερα για το δίκτυο αναζήτησης, καθώς η αυτοκρατορία των λέξεων-κλειδιά σιγά-σιγά γκρεμίζεται. Πλέον προσφέρεται η δυνατότητα να μοχλεύσετε τα ακροατήρια ώστε να ταιριάζουν με την προσφορά, το μήνυμα και το bid ώστε να βελτιστοποιήσετε το αποτέλεσμα της δαπάνης.

#3.Οδηγήστε τους δυνητικούς πελάτες μέσα στο funnel σας

Τόσο το Facebook όσο και το Google ως διαφημιστικές πλατφόρμες, δίνουν μοναδική ευκαιρία σε κάποιον να «συλλάβει» νέους δυνητικούς πελάτες και να τους διοχετεύσει μέσα στο funnel του, σε οποιαδήποτε σημείο της διαδικασίας. Με εκκίνηση τον στόχο της καμπάνιας (campaign objective), δημιουργήστε ευκαιρίες ώστε να αυξήσετε την κίνηση στο site, να φτιάξετε leads και να κλείσετε καινούριες δουλειές.

qualvsquan

#4.Δημιουργήστε τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά leads

Στο Facebook η μετατροπή κοστίζει λίγο χάρη στα χαμηλά bid. Επίσης, οι διαφημίσεις του Facebook παράγουν 9,21% μετατροπές σε σχέση με το Google (3,75%). Τα ποσοστά μπορούν να ανέβουν ακόμα περισσότερο αλλά η πραγματικότητα είναι το Facebook παράγει όγκο, δηλαδή ποσότητα χρηστών. Σε αντίθεση με τη Google όπου ο χρήστης μπαίνει με συγκεκριμένο πλάνο δράσης και συχνότατα με στόχο τη μετατροπή και επομένως η Google παράγει, λιγότερα ίσως αλλά, ποιοτικότερα leads.

#5.Ευθυγράμμιση μάρκας

Το Facebook και το Instagram αποτελούν ιδανικό σημείο για την οπτική προβολή της μάρκας σας, των χαρακτηριστικών της, και της περιγραφής της. Το Facebook και το Instagram παρέχουν τα εργαλεία για αυτού του είδους την προβολή. Η συμπληρωματική χρήση του Google θα σας δώσει το απαιτούμενο ποσοστό μετατροπών. Προσέξτε όμως το εξής: το μήνυμα που εμφανίζετε στις επιμέρους πλατφόρμες της Google να είναι το ίδιο καθώς θα ήταν καταστροφικό άλλο μήνυμα στο YouTube, άλλο στην αναζήτηση, άλλο στο Display κ.ο.κ.

#6.Δώστε σημασία στα insights

Οι δυνατότητες τεσταρίσματος  που παρέχονται πλέον είναι πάρα πολλές τόσο από τη Google όσο και από τη Facebook. Αυτό συνεπάγεται και πολλά insights τα οποία καλό είναι να λαμβάνονται υπ’ όψιν οδηγώντας σε τροποποιήσεις στρατηγικής όπου απαιτείται. Ακολουθήστε τη λογική του «μαθαίνω και εφαρμόζω».

goal

#7.Φτάστε στο στόχο σας

Ανάλογα με την πλατφόρμα στην οποία διαφημίζετε, θα μετρήσετε και τα αποτελέσματα. Η Facebook παρέχει σε γενικές γραμμές φθηνότερα impressions και κλικ ενώ η Google αποτελεσματικότερα κλικ. Κάθε μία από τις παραπάνω παραμέτρους μετριέται με βάση το στόχο σας και αξιολογείται αναλόγως.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι μία καμπάνια με στόχο τις μετατροπές δεν μπορεί να λείπει από τη Google. Είναι τόσες οι αναζητήσεις στις οποίες ανταπεξέρχεται κάθε δευτερόλεπτο που θα ήταν κρίμα να «πάνε χαμένες».

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτάΗ επιστροφή στα σχολεία σηματοδοτεί μια σημαντική περίοδο τόσο για τους γονείς όσο και για τις επιχειρήσεις. Είναι η περίοδος που

10 Σεπτεμβρίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops