Messenger Marketing: μερικές επαγγελματικές συμβουλές

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Αν χρησιμοποιείται ή σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Messenger στο marketing της επιχείρησής σας, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Γιατί όπως κάθε τι, έτσι και το Messenger θέλει τα κόλπα του.

messenger

Βελτιώστε τον χαρακτήρα του bot  

1. Η «ένας-προς-έναν» επικοινωνία που επιτυγχάνεται μέσω των bot είναι ένας φανταστικός τρόπος να αυξήσετε τις μετατροπές. Ωστόσο, έχουν ένα σωρό δυνατότητες τις οποίες οι περισσότεροι δεν εκμεταλλεύονται. Θυμηθείτε ότι ένα bot είναι ένα ρομπότ. Μην κάνετε το λάθος να το παρουσιάσετε ως άνθρωπο αφ’ ενός θα μπερδέψετε τους χρήστες και αφ’ ετέρου θα θεωρηθούν εξαπατημένοι. Δημιουργήστε ένα χαρακτήρα για το ρομποτάκι σας, δώστε του την προσωπικότητα που ταιριάζει στη μάρκα σας και θα δείτε το κοινό σας να δημιουργεί σχέση μαζί του.

2. Δημιουργήστε ροή στην επικοινωνία. Δώστε στο κείμενό σας τη μορφή συζήτησης. Μοιάζει απλό αλλά δεν είναι. Πρέπει να «παίξετε» όλους τους διαλόγους και να το στήσετε έτσι ώστε να εξυπηρετεί τη λογική της ένας-προς-έναν επικοινωνίας. Η κουβέντα από το bot και τα κουμπιά επικοινωνίας με τη μορφή διαλόγου, δημιουργούν ένα είδος δέσμευσης μεταξύ του χρήστη και της μάρκας σας. Φανταστείτε ένα διάλογο με ένα φίλο σας την ώρα του καφέ και στήστε την επικοινωνία επάνω σε αυτόν.

welcome to messenger

Αυξήστε τους συνδρομητές του Messenger bot

3. Ξεκινήστε βάζοντας link του bot σας σε όλα το περιεχόμενο που χρησιμοποιείται για marketing. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεστε συνδρομητές για να έχει επιτυχία το εγχείρημα, για αυτό εμπνευστείτε από τις παρακάτω ιδέες:

  • Όταν ποστάρετε κάτι στη σελίδα σας, συμπεριλάβετε ένα link για το Messenger bot.
  • Αν στέλνετε ένα κουπόνι, ζητήστε από τους χρήστες να κάνουν subscribe στο bot για να πάρουν τον κωδικό.
  • Αν στέλνετε ένα διαδραστικό email, βάλτε το link και ενημερώστε τους χρήστες ότι μπορούν να ζητήσουν βοήθεια / πληροφορίες όποτε χρειαστούν.
  • Βάλτε μια σχετική προτροπή όταν χρησιμοποιείτε φόρμες επικοινωνίας.

4. Συνδυάστε το bot με τα live σχόλια στο Facebook. Ένας καλός τρόπος είναι να προγραμματίσετε μία live μετάδοση στο Facebook και να έχετε έτοιμο ένα δωράκι για να δελεάσετε το ακροατήριο. Κατόπιν συνδέστε το Messenger bot με τα σχόλια. Όταν κάποιος σχολιάζει live στη σελίδα σας στο Facebook (κάτι το οποίο θα ενθαρρύνετε), θα λαμβάνει ένα μήνυμα από το bot. Από εκεί και μετά το bot πιάνει δουλειά. Θα αναλάβει να μοιράσει το δωράκι, να απαντήσει ερωτήσεις, ακόμα και να ζητήσει το email του χρήστη.

facebook messenger bot strategy

Χρησιμοποιήστε τα bot στρατηγικά

5. Τμηματοποιήστε και εξατομικεύστε το περιεχόμενο που βγαίνει προς τα έξω. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται είναι να υπάρχει ένα μήνυμα προς όλα τα ακροατήρια. To Messenger είναι πλατφόρμα επικοινωνίας και ως τέτοια πρέπει να παρέχει εξατομικευμένη επικοινωνιακή εμπειρία στο χρήστη.

Τι μπορείτε να κάνετε;

  • Βοηθήστε τη διάδραση του bot με τον χρήστη προσθέτοντας περισσότερα απαντητικά κουμπιά ώστε να μπορεί να επιλέξει που θα πάει.
  • Κάντε ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε τον εκάστοτε χρήστη και χρησιμοποιήστε ετικέτες ώστε να τους κατατάξετε ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.
  • Όταν κάνετε μία εκπομπή, χρησιμοποιήστε τα δεδομένα που έχετε συγκεντρώσει, ώστε να παρέχετε περιεχόμενο σχετικό με την ανάγκη του κάθε χρήστη. Τα άσχετα μηνύματα είναι απλώς ενοχλητικά και αυξάνουν την πιθανότητα το bot σας να χαρακτηριστεί spam.

6. Χρησιμοποιήστε το κουμπί «στείλε μήνυμα» για να δείξετε προσφορές από τις διαφημίσεις του Facebook. Με δεδομένο ότι οι χρήστες δεν είναι πολύ εξοικιωμένοι με την αλληλεπίδραση με εταιρείες μέσω του Messenger, η όλη εμπειρία είναι καινοτόμα.

7. Στείλτε υπενθυμίσεις για event καθώς αποτελεί ιδανικό εργαλείο για να θυμίσει στον χρήστη μία ζωντανή μετάδοση ή ένα webinar. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα σχετικά στατιστικά που δημιουργήθηκαν από την περίπτωση ενός webinar: το 82% αυτών που έλαβαν υπενθύμιση μέσω bot την άνοιξαν σε σχέση με 42% του email. Επίσης, το 15% από αυτούς που έλαβαν το email έκαναν κλικ στο link ενώ πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κλικαρίσματος, 37%,  είχε το link του bot.

Όπως γίνεται σαφές από τα παραπάνω η ευκαιρία είναι εδώ και δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ξεκινήστε τα πειράματα με τα bot και θα δείτε αποτέλεσμα.

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτάΗ επιστροφή στα σχολεία σηματοδοτεί μια σημαντική περίοδο τόσο για τους γονείς όσο και για τις επιχειρήσεις. Είναι η περίοδος που

10 Σεπτεμβρίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops